#100újélmény

Workworkwork

by Dávid Rebeka

2016. november 18. - Erasmus+

Oké, hogy nagyon jó itt lenni végre Lisszabonban és november közepén is húsz fokban, pulcsiban mászkálni, de a napsütéses órák nagy részét egy átlag hétköznap mégsem a tengerparton töltöm. Hanem a számítógép előtt az irodában. Persze ez egyáltalán nem olyan véresen komoly és lélekölő, mint ahogyan hangzik.

img_1914.JPG

A szervezet (REDE de Jovens para a Igualdade) ahol vagyok, a női egyenjogúsággal foglalkozik és ennek eléréséért, common sense-é válásáért dolgozik. Ennek érdekében szerveznek programokat, workshop-okat, és igyekeznek minél több fiatalt és aktivistát bevonni. Jövő pénteken még felvonulásra is megyünk a nők elleni erőszak felszámolásának nemzetközi napja alkalmából, és lesz előtte közös transzparens-gyártás is.

img_1924.JPG

 

Mi, önkéntesek ezeknek a programoknak a létrejöttében segédkezünk, plusz a saját projektünkön dolgozunk. A szerelemgyerek pedig nem más, mint egy, a szervezet filozófiájában fogant és tumblr oldal formájában létrejött mikroblog, ami a fluffy fights for feminism nevet kapta. (http://redeforyou.tumblr.com/) Fluffy, (a kollegina által rajzolt) macska a blog arca, ő rajta keresztül mutatjuk be a catfact -eket – rövid gender equality-val foglalkozó tényeket, gondolatokat. Ezen kívül Fluffy -t néhány fotómra is rábiggyesztjük, ezzel valamiféle valóság-képregény fúziót létrehozva.

14800105_10210678266210115_1670799901_o.jpg

A projekt szabad kezet ad, hogy azzal foglalkozzunk, ami tényleg érdekel minket, és hogy úgy valósítsuk meg, ahogy mi szeretnénk. Van bőven időnk utánajárni egy-egy kérdésnek, és bár a nemi egyenlőség témakörén belül maradunk, azért elég nagy az a kör, hogy sok olyan dologról szerezzünk tudomást, amikbe előtte bele se gondoltunk. Ami pedig nekem a legnagyobb boldogság, hogy a kutatómunka és az írás mellett a fotózással is foglalkozhatok. Így végre, ha nem is csak és kizárólag, de valamilyen szinten mégiscsak a hobbim a munkám.

Tehát még egyszer a legfontosabb oldalak:

Fluffy fights for feminism: http://redeforyou.tumblr.com/

REDE de Jovens para a Igualdade: https://www.facebook.com/RedeJovensIgualdade/?fref=ts

És instán bekadurden- t kell követni még több képért.

 

Dávid Rebeka

Az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS - European Voluntary Service) az Erasmus+ program keretén belül 17 és 30 év közötti fiataloknak nyújt lehetőséget arra, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön önkéntes munkát végezzenek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujelmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5411969659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása