#100újélmény

Kezdődik. Első élményem az EVS során

by Vörös Dávid

2016. október 20. - anita.z

14441153_305702929808396_8812695436783374009_n.jpg

Norvégiába költöztem egy évre. Már két hete itt vagyok egy teljesen idegen közegben, de egyre inkább otthon. Persze ez elég nyálasan hangzik, de azt hiszem, egyrészt nekem sem kell sok, hogy otthon érezzem magam, másrészt pedig eddig minden jól alakult. Eddig minden szép és jó, azt hiszem, egyelőre az a mondás is megállja a helyét, hogy minden nap – így vagy úgy – jobb, mint az előző.

Na de mi is történik velem, vagyis mi ez a földrengésszerű váltás? Augusztus végén regisztráltam a Fiatalok a Vidékért (FIVE) EVS küldő szervezethez. Ha akarok valamit kezdeni ezzel az őszi félévemmel – sok mindent nem tudtam, csak azt, hogy valahol külföldön szeretnék valami olyat csinálni, amit eddig még nem – akkor az az egyetlen reményem, hogy esetleg meg tudok csípni egy last minute helyet valaki helyett. A FIVE-től két nap alatt kaptam három last min. pályázható lehetőséget. Azt mondták, hogy a norvég pozíció a legtutibb. Anélkül, hogy tudták volna, hogy van egy erős hobbiszintű érdeklődésem a színpadi dolgok iránt: tánc, színház. 5 nap múlva kaptam a norvégoktól egy repjegyet és egy adag jótanácsot az otthonról hozandó olcsó holmikkal és meleg ruhákkal kapcsolatban. Ennél jobban nem tudtam/akartam erre felkészülni, de ezeket beszereztem azért. A hely ahova két hete csöppentem a semmiből a Sandefjord városában található Stella Polaris színtársulat, akik javarészt szabadtéri nonverbális, sokszor élőzenés mozgás/fizikai színházi produkcióikkal kápráztatják el a nagyérdeműt. Kicsi színészkedés, jó adag mozgás és cirkuszi elemek, javarészt valamilyen tradicionális alapokon nyugvó, ősi norvég, vagy éppen kelet-európai vegyes felvágott fűszerezéssel. Képes vagyok ilyesmit csinálni? Dehogy. Képes leszek? Hamarosan!

Vörös Dávid

Az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS - European Voluntary Service) az Erasmus+ program keretén belül 17 és 30 év közötti fiataloknak nyújt lehetőséget arra, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön önkéntes munkát végezzenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujelmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1111795677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pjharvey (törölt) 2016.10.31. 22:43:15

Szuper, hogy végre fiúkat is olvashatunk itt:) Hajrá! Norvégia szuper választás volt, jó lesz majd róla olvasgatni!
süti beállítások módosítása