#100újélmény

Számvetés

by Rosta Judit

2016. június 27. - erasmus+

El se hiszem, hogy ilyen gyorsan telik az idő és már itt a nyár. Most töltöm a nyolcadik hónapomat itt, Pratoban és elfog a sírhatnék ha arra gondolok, hogy 4 hónap és haza kell mennem. Ez szerintem még nehezebb lesz, mint eljönni otthonról.

13461181_1219647071398901_1456896223_o.jpg

 

A nyár gyönyörű Toszkánában, mindenhol érezni az apró fehér virágú jázmin édes illatát, ami még jobban felerősödik a keskeny utcácskákban megrekedt melegben. Persze azért itt is vannak dolgok, amik megkeserítik az ember életét a nyári napokban is; nekem még soha nem volt ennyi szúnyogcsípésem amit a tigris szúnyog nevezető fekete-fehér pöttyös borzalom okoz, valamint a globális felmelegedés miatt az idő igencsak kiszámíthatatlan. Nagyon esős és gyakran vannak óriási, hideg viharok is, ami lehetővé tette, hogy ellátogassak az egyik melegvízi szabad fürdőbe, amik nagyon felkapottak itt és általában az erdő mélyén bújnak meg, Toszkána tele van velük, de általában hideg időkben vannak sokan, mert amúgy eszméletlen forró a vize.

furdo.jpg

 

A munkában a nyár egyenlő a nyári táborok idejével, amikor a Rifugio di Cave-ban 25-30 gyerkőc részvételével egy hétig kézműveskedünk, kirándulunk és megtanítjuk a gyerekeket a környezet védelmére és tiszteletére. Az én első táborom most szombaton kezdődik, úgyhogy ezek a napok nagyon zsúfoltak, elő kell mindent készíteni a foglalkozásokhoz, programokat kitalálni és közben pihennünk is kellene, mert nagyon fárasztó és nagy felelősség lesz 26 nyolcéves gyerekkel táborozni, úgy, hogy nekik ez lesz az első táboros élményük.

 

13453518_1219647988065476_476859152_o.jpg

Csak hálás lehetek az EVS-nek azért, amilyen változást hozott az életemben. Akaratlanul és észrevétlenül is sokat változtam és úgy érzem jó irányba. Olyan programokban veszek részt szervezőként és csak részvevőként is, amikről előtte nem is álmodtam és olyan élményeket kapok, amikért minden nap hálás vagyok. Az EVS egy életreszóló élmény és tudom, hogy amit itt kaptam/kapok örökre velem maradnak.

 

Rosta Judit

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujelmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr358847214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása