#100újélmény

A sajt, bor és a szerelem országa

by Kordé Krisztián

2016. október 18. - anita.z

krisztian_kep.jpg

Becses nevem Kordé Krisztián, és a csodálatos Franciaországból írom ezt a bejegyzést, a sajt, bor és szerelem országából. Az én városom az elkövetkező 3 hónapban Amiens, Picardie régió központja, a fővárostól északra. S hogy miért adtam EVS-re a fejem, és miért éppen ide szerződtem? Elsősorban a nyelvtanulás szempontjából ígérkezett ideálisnak, hiszen így fejleszthetem mind az angol, mind a francia beszédkészségem. Előbbi világnyelv, utóbbi pedig szintén hasznos, nem mellesleg gyönyörűen hangzik. Másodsorban, ki ne szeretne új barátokat szerezni, új kultúrát megismerni? Ki mondana nemet személyisége fejlesztésére, új tapasztalatok gyűjtésére, komfortzónájának tágítására? És a hab a tortán, hogy mindezt ingyen? Köszönöm, Erasmus+!

Hát itt vagyok. Egyedüli magyarként, egy 13 fős nemzetközi csapat tagjaként. Ingyen angolóra napi 24 órában. Persze, nem mindenki beszél tökéletesen. Azonban a kreativitásnak semmi nem szab határt, gyakran hallani olasz, görög, német mondatokat felcsendülni.  A projekt keretein belül az EVS-t népszerűsítjük: rendezvényekre, iskolákba járunk, ahol bemutatjuk hazánkat, remélve, hogy a helyi fiatalok felismerik a külföldi önkéntes szolgálatban rejlő lehetőségeket. Számomra ez egy szép feladat: 22 évesen a hazám szépségeit próbálom felfedni franciául gyakran olyanok előtt, akik azt sem tudják, merre található Magyarország.  Aztán egy-egy este talán újra találkozom velük valamelyik hamisítatlan francia bárban, miközben koktélomat szürcsölgetve a szépséges francia lányokat csodálom.

Kordé Krisztián

Az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS - European Voluntary Service) az Erasmus+ program keretén belül 17 és 30 év közötti fiataloknak nyújt lehetőséget arra, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön önkéntes munkát végezzenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujelmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4911795567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása